Från Västerås med väderskydd

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nostalgi är inte riktigt min starkaste sida. Detta skulle de flesta som känner mig kunna skriva under på. Jag talar sällan om det som varit eller hur jag känner inför händelser som skett. Kanske bottnar det i en jävla oförmåga att ens minnas de här händelserna. Jag vet inte. Jag vet i alla fall att jag inte är nostalgisk. Så mycket har jag förstått om mig själv under mina första 30 år.

Med detta sagt ska jag bryta mönstret. Jag kommer idag att tala om en tid som jag tror att de flesta av er aldrig hört om tidigare: Tiden då jag arbetade i Västerås med att montera väderskydd vid olika byggnadsprojekt. Om ni vet med er att jag berättat om detta förut får ni gärna säga till. Skriv gärna något om väderskydd och Västerås i kommentarsfältet så kan jag snabbt se.

Jag kan väl börja med att dra bakgrunden så får vi se hur långt vi hinner. Hur kommer det sig att en ung person från Örebro flyttar till Västerås för att jobba med väderskydd? Jo, det kommer sig av slumpen – nästan enkom. Jag hade arbetat i kassan på Coop under ett års tid och blivit oerhört uttråkad. Jag minns att jag tänkte att jag nog kunde tänkt mig vilket jobb som helst framför det. Just då kom en gammal kompis in i butiken. Han hade flyttat till Västerås när vi gick i tvåan för att hans pappa startat firma inom just väderskydd. Ja, ni anar kanske vartåt detta barkar.

  • Du ska inte komma till Västerås och arbeta med väderskydd ihop med mig då? Frågade min gamla vän.

Jag funderade oerhört kort och svarade sedan på plats att jag var intresserad och att jag skulle ringa efter jobbet. Tyvärr satt min chef mitt emot och såg inte så nöjd ut över att ha hört konversationen. Väderskydd i Västerås var ganska långt ifrån kassaarbete på Coop – eller hur? Särskilt när det nu skulle bli en annan stad.

Jag hade knappt satt min fot i Västerås, och väderskydd visste jag inte ens vad det var. Men man måste börja någonstans, eller hur? Jag gjorde så att jag kontaktade min gamla skolkamrat efter jobbet och frågade lite till om jobbet. En bra lön, schyssta kollegor och roligt jobb utlovades. Allting är förstås relativt men jag litade på hans ord om både väderskydd och Västerås.

Varför inte testa? Så tänkte jag och sedan den dagen var det bara flytt i huvudet på mig, till mammas förtret.

Jag fortsätter berätta nästa vecka. Ställ gärna era frågor om väderskydd i Västerås så länge!

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal