Asfalt i Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hur mycket asfalt fint det i Stockholm? Såna frågor han man tid att reflektera över när man inte har något arbete att gå till om dagarna. På frågan om jag inte blir trött på arbetslösheten så är svaret tveklöst: Ja. Ja, jag hade gärna haft ett jobb. Ja, jag skulle gärna ha ett gäng arbetskamrater att snacka med dagarna i ända. Att gå på afterwork med och att gnälla på chefen bakom hens rygg med. Det vore fantastiskt, men så är inte fallet just nu. Nu består mitt liv av ändlösa promenader där mängden asfalt i Stockholm är temat för tankarna.

Är det någon som känner igen den här typen av liv? I så fall: Hur får ni tiden att gå? Vandrar ni också omkring och funderar över knasiga saker som hur många ton asfalt det finns i Stockholm?

Jag har tänkt att jag ska skaffa mig en hobby. Eller ja, många andra som bryr sig om mig har tänkt att jag borde skaffa en hobby. Förslagen har haglat och de har kommit från många olika personer i mitt liv. Min mamma föreslog att jag skulle ”ta upp golfen igen”. Vad mamma inte minns är att jag slutade spela golf för 20 år sedan, när jag var 11. När jag berättade om mina tankar om asfalt i Stockholm reagerade min pappa med ironi av sällan skådat slag. ”Ja du kan väl börja jobba med asfalt i Stockholm då. Det verkar du ju ändå ägna en massa tid åt”. Otrevligt svar, men han har förstås en sjuhelvetes poäng med det han säger.

Min bror kom med det bästa förslaget hittills. Han, som är 22 år och aldrig har jobbat en dag, föreslog gaming. Huvudargumentet var slående: Man kan tjäna en jävla massa pengar om man blir väldigt bra. Problemet är att jag varken har intresse eller talang för dataspel. Eller heter det kanske TV-spel? Faktum är att jag tror att jag, utan att någonsin har testat, är bättre på att arbeta med asfalt i Stockholm. Jag har aldrig riktigt förstått tjusningen i att springa omkring i en virtuell värld och skjuta på folk. När jag tackade nej till förslaget kom han med nästa starka argument: ”Du kan få vara med i vår guild”. Mitt beslut kvartstod.

Är det någon jävel här som har arbetat med asfalt i Stockholm eller? Är det värt det?

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal