Facility management – Mitt team

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vilket mottagande! Jag talar förstås om förra veckans inlägg om facility management. Det var himla fint att höra så många intresserade röster om detta oväntade tema. För er som missade inlägget så handlade det alltså om en svunnen tid i mitt liv. En tid som präglades av tidiga mornar, många skratt och facility management som yrke. Det var en himla fin tid, rent utsagt. Nu börjar det på att bli 10 år sedan och eftersom jag är nostalgiskt lagd vill jag blicka tillbaka.

Eftersom mottagandet av mitt inlägg om facility management varit så överbedövande tänkte jag: Jag vill ge mer. Jag tänkte därför att jag, vilket jag var inne på sist, ska ägna dagens inlägg åt en hyllning. Den hyllning jag vill presentera riktar sig mot mina forna kollegor på firman. Kollegorna med vilka jag varje dag levererade bäst facility management i världen. Är ni beredda? Då kör vi.

Redan första dagen kände jag mig varmt välkommen. Jag minns fortfarande det tillfälle då jag klev över tröskeln på företaget. Jag såg ut över kontorslandskapet och en massa främmande ansikten såg upp mot mig. Jag visste att jag skulle jobba med facility management. Problemet var att jag inte hade så bra koll på vad facility management betydde. Jag hoppades att de ansikten som stack upp ovanför ljudisolerarna mellan borden skulle vara schyssta. 

Det gick lite trögt i början. Med början menar jag under den första timmen. Då var jag nämligen på upplärning hos en gammal stofil på företaget. Han kunde facility management bättre än någon. Han kunde dock facility management betydligt bättre än vad han kunde det sociala spelet. Han frågade mig ingenting. Det kändes inte som att han skulle vara intresserad. Det är ganska lustigt att tänka sig eftersom han sedan blev en av de jag stod närmast.

Redan vid lunch fick jag börja hänga med teamet. Teamet jag skulle jobba med facility management med i många år framöver. Jag började som ett vikariat och blev kvar i fem år. Fem år av facility management. I teamet var det vissa som kom och andra som gick. Så var det bara. Vi var dock en kärna som bestod under många år. Dessa personer hörs jag stundtals fortfarande med.

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal