Fördelar med konsultföretag

Facebook
Twitter
LinkedIn

För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg om när vi tog hjälp av ett konsultföretag. För er som har missat det så betyder ”vi” i sammanhanget mitt och min partners bolag. Jag brukar inte prata så mycket om denna verksamhet. Bloggen har kommit att handla om en hel massa andra saker. Det kanske är ett sätt att fly vardagen. Jag menar, jag spenderar ju ändå ca 10 timmar om dagen på företaget. Då kan det vara kul att ägna sig åt andra saker ibland.

Hur som helst, nu bryter jag det mönstret något. Jag gör det eftersom jag har fått in många frågor sedan senaste inlägget om konsultföretaget. Det visar sig att många människor som läser den här bloggen är intresserade. Att döma av frågorna som har kommit in så är ni intresserade av olika aspekter av konsultföretag. Vissa driver själva företag och har funderat på konsultföretag, och hur ett sådant skulle kunna hjälpa. Andra letar efter jobb, hittar inga ”vanliga anställningar” utan letar nya knep för att nå arbetsmarknaden. En tredje grupp är nog bara nyfikna på konsultföretag.

Jag tänkte klappa er medhårs några inlägg i rad. Jag ska berätta om min upplevelse av konsultföretag. Försöka bena ut vad det är som jag personligen är mest nöjd med. Jag ska också förklara hur förändringarna som affärskonsulten som vi anlitade blev. Detta har varit ett särskilt populärt tema för era frågor. Särskilt för de som driver egna bolag, förstås.

I ett inlägg längre fram kommer jag dessutom att gå in på själva konsultrollen från ett företags perspektiv. Jag tänkte djupdyka i den trygghet som det innebär att inte behöva anställa direkt på företaget. Genom konsultföretag får man extremt professionell hjälp att hitta rätt kompetens. Något som jag, som helt oerfaren när det kommer till headhunting, inte kan. Man får dessutom den enorma tryggheten i att inte behöva signa upp sig med någon som kanske inte håller måttet. Det låter kanske hårt, men för ett litet bolag som vårt är hög prestation helt avgörande för företagets överlevnad.

Det finns massor av fler fördelar med att anlita konsultföretag. Under ”resans gång” kommer jag säkerligen att inse fler och större sådana. Jag tänker att det bästa sättet att verkligen gå till botten med konsultföretags roll är att börja skriva. Det brukar funka bäst.

Jag måste springa iväg nu, men återkommer redan imorgon. Då ska jag skriva om hur konsultföretaget vi anlita hjälpte oss ur flera knipor.

På återhörande då, vänner!

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal