Intervju genom konsultföretag

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nu börjar saker verkligen ta fart på allvar med konsultföretaget. Ni som har hängt med i mina senaste inlägg om jobbsituationen vet mycket väl vad jag pratar om. Ni andra ska få en snabbgenomgång:

För en tid sedan mötte jag en gammal vän vars yrke numera var chef på ett konsultföretag. Efter ett längre samtal på gatan och ett ännu längre samtal på hans kontor bestämde jag mig. Jag skulle testa på att ta anställning som konsult. Jag har trots allt arbetat på samma IT-avdelning på samma företag under 12 års tid. Nu var det bannemej dags att testa något nytt innan jag började växa in i väggarna på bolaget. Så, min nygamla vän Erik skulle få hjälpa mig med detta. Han försäkrade mig om att det var ett bra beslut särskilt eftersom jag var expert inom IT. Tydligen är det allt vanligare att företag anställer IT-folk från konsultföretag.

”Visste du inte det?” frågade han och jag skämdes lite över att detta hade gått över huvudet på mig. Jag borde förstås veta vad som händer i branschen. Eftersom jag varit så länge på samma plats var detta dock information som gått ut så fort den kom in, så att säga. Nåväl, bättre sent än aldrig. Nästa positiva överraskning gällde lönen. Erik konstaterade: 

  • Ja, då antar jag att du inte är så bekant med lönesituationen heller. Du har ju varit anställd inom offentlig sektor sedan du blev klar med din universitetsutbildning. Löneutvecklingen där har inte på långa vägar sett likadan ut som på privata bolag. Som anställd på konsultföretag kan du räkna med att tjäna mer. Betydligt mer, faktiskt.

Det var väldigt goda nyheter. Särskilt goda nyheter var det eftersom jag och min sambo hade bestämt oss för att införskaffa lantställe. ”Det kom lägligt. Det där om ökad lön på konsultföretag och, ja. Det där du sa..” fick jag ur mig samtidigt som jag bara ville ringa min sambo och berätta.

Teamet på konsultföretaget satte genast igång att titta efter passande kunder som kunde behöva IT-expertis. På bara två dagar fick jag ett förslag om ett uppdrag. Det var som handen i handsken för mig. Helt perfekt på alla sätt. Vi bokade in en tid för när jag skulle komma på intervju på bolaget. Denna intervju ska ske idag och jag är 50% nervös och 50% upprymd. Det måste väl vara bra?

Önska mig lycka till!

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal