Lådcykel och sommar

Facebook
Twitter
LinkedIn

Turen med lådcykeln fortsätter och som utlovat i förra inlägget har vi nu hamnat vid sjön. Det är en utmärkt plats att cykla till, tyckte Åsa. Hon brukade ofta ta ut sin lådcykel ur källarförrådet och ta en tur ner till sjön. Där fanns folk. Det fanns hundar och det fanns mängder av olika fåglar att titta på. Ja, för att inte tala om hur mycket hundarna försökte få fatt på just nämnda fåglar. Det var som att vara på en djurpark. Eller nej, det var faktiskt bättre än att vara på en djurpark – att ta lådcykeln ner till vattnet en sväng.

Den här dagen var extra fin. En fantastisk dag trots att det fortfarande var så tidigt på sommaren. Faktum är att det nog var en av de bästa försommardagarna som hon på sin lådcykel. I alla fall då hon tagit cykeln ner till sjön. Idag var det mängder av människor där nere. När hon cyklade på den lilla grusvägen längs vattnet var det nästan svårt att komma fram. Tillslut hittade hon en parkering och tog ut sin packning ur lådcykeln och gick mot den stora gräsmattan. Hon slog sig ner på sin filt under det enda trädet på platsen. Det var en bra plats. Hon slapp bränna sig och hon hade god uppsikt på sin lådcykel.

Det blev nog 4-5 bad den där eftermiddagen. Hon tappade räkningen. Det enda hon visste var att handduken, mellan baden, aldrig hann torka. Hon pratade lite lagom med de människor som satt runt omkring. När hon kände att kaffesuget blev för stort gick hon iväg till den lilla kiosken som låg bredvid den plats där lådcykeln stod parkerad. När kaffet var uppdrucket blev det ett bad till innan det var dags för Åsa att gå till lådcykeln och trampa hemåt.

Det var lite kallare i vinden på väg tillbaka. Detta kändes trots att det var en liten uppförsbacke att kämpa sig över just i den riktningen. Det hade varit en riktig kanondag, tyckte hon. Alldeles fantastisk hade den varit. Vad hon däremot inte anade vid det här tillfället var att det bara för den första av många dagar. Många soliga sommardagar där hon och hennes lådcykel var på väg längs stadens gator. Mot sjöar, mot landsbygd, mot caféer och mot restauranger. Mot vänner och mot familj.

Den bästa sommaren av alla skulle det bli.

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal