Om mitt jobb inom fasadrenovering i Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn

Förra veckan återgick jag till samtalsämnet om mitt gamla jobb. Även denna gång kom det många frågor i min inkorg som följd. Detta är väldigt förvånande måste jag säga. Det är förvånande, men det är också väldigt roligt att se folks intresse. För er som inte hängt med så handlar det om mitt forna arbete inom fasadrenovering i Stockholm. Mellan att jag var 23 och 26 år arbetade jag på en firma i stan som sysslade med just detta. 

Mitt yrkesval tycks komma som en mindre chock för vissa, och vem kan klandra dem? Jag är inte direkt välkänd för att ha arbetat med ett så händigt yrke som fasadrenovering i Stockholm. Men man kan inte avslöja allt om sig själv hela tiden, eller hur?

Nåväl, efter att jag förra veckan svarade på ett antal frågor om fasadrenovering i Stockholm så har det kommit fler. Mängder av er undrar en massa saker om mitt gamla yrke, och vem är jag att förneka er svar? Förra veckan svarade jag på frågor som gällde tips om den här typen av renoveringsarbeten. Frågor som hur man kan lita på sin entreprenör – Hur lång tid en fasadrenovering tar och vilken firma som är bäst. Den här gången tänkte jag ta upp frågorna som gäller min personliga upplevelse av yrket. Det är nämligen många som har undrat över vad det var som gjorde att jag sysslade med detta i tre års tid. Här är mina svar:

Först och främst: Jag arbetade i ett fantastiskt arbetslag som jag trivdes mycket bra i varenda dag. Vi var ett gäng, både killar och tjejer, som var i ungefär samma ålder och hade snarlika intressen. Det passade sig väldigt bra. Det gjorde att det blev lite som en fritidsgård för vuxna, samtidigt som vi jobbade.

Den andra delen med arbetet inom fasadrenovering i Stockholm som jag älskade var resultatet. Kanske låter det konstigt men jag ska förklara vad jag menar: Sveriges huvudstad är många hundra år gammal, och så även många av husen. Det är en gammal stad vars utseende är unikt i hela världen. En av anledningarna till att Stockholm fortfarande kan se så fräscht ut trots sin ålder är fasadrenovering. Det är som städernas motsvarighet till Goldie Hawn. Med andra ord menar jag att när man jobbar med fasadrenovering i Stockholm så föryngrar man staden. Jag kan se hur arbetet jag utfört har gjort staden yngre.

Det är häftigt!

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal