Utnyttja billig solkraft

Facebook
Twitter
LinkedIn

Varje operatör av ett privat solcellssystem känner till situationen: solenergin som genereras under dagen matas oanvänd i det offentliga elnätet och på kvällen måste dyr el köpas från energileverantören eftersom det inte finns någon solenergi tillgänglig.
Lösningar på detta problem erbjuds av ett energihanteringssystem som SOLCELLEN Energi Specialisterna. Den övervakar, kontrollerar och reglerar alla energiflöden i ett hushåll. Energi Specialisterna ser till att så mycket solkraft som möjligt används i ditt eget hushåll för att minska inköpet av elnät och därmed minska energikostnaderna.

Vad kan Energi Specialisterna göra?
Energi Specialisterna övervakar det anslutna solsystemet och visualiserar energiflödena i hushållet tydligt och enkelt. Så du kan se var elbovarna sitter och var energi kan sparas. Med sin smarta mjukvara säkerställer systemet att när solsystemet genererar mycket elektricitet, slås på elektriska konsumenter vars drift kan skjutas på enligt självdefinierade prioriteringar. Detta ger dig möjlighet att kontrollera dina personliga energikrav individuellt.
Enkel övervakning – alla energidata tillgängliga var som helst:
Energi Specialisternas portal visualiserar Energi Specialisterns data i lättförståelig grafik via Internet på en PC, surfplatta eller smartphone – du kan komma åt dem när som helst och var som helst. Tack vare SSL-kryptering (nätbankstandard) är uppgifterna helt säkra.
Data i realtid – inga laddningstider, inga förseningar:
Energi Specialisterna levererar data i realtid och möjliggör omedelbar mätning och växling av anslutna konsumenter utan dröjsmål. Detta innebär mer bekvämlighet för dig, till exempel tack vare den snabba tillgängligheten av data (oavsett var du är), den exakta upplösningen av de aktuella uppmätta värdena och växlingen av slutanordningar.
Installerings Center – fjärrövervakning av systemet:
Installerings Center är en intressant förlängning av energihanteringssystemet: Installatörer kan använda din app för att hantera Energi Specialisterna, övervaka den på distans och även göra inställningar. Dessutom kan de se statusmeddelanden för de anslutna enheterna, t.ex. inverterare eller lagring via dator eller surfplatta. Detta erbjudande gör det möjligt för installatörerna att göra inställningar på distans och kan därför erbjuda riktade tjänster snabbare om deras hjälp behövs.
Redo för framtiden – integration av stora konsumenter:
Som kommandocentret i det solcellssystemet styr Energi Specialisterna inte bara små hushållsapparater som avfuktare eller poolpumpar, utan också stora konsumenter som värmeelement, elfordon eller värmepumpar . Med ditt PV-system gör du dig inte bara mer oberoende av din elleverantör och sparar pengar. Samtidigt bidrar de till energi-, trafik- och värmeövergången.

Varför förlitar sig SOLCELLEN på glasmoduler?
Vi på SOLCELLEN är övertygade om att glasmoduler är framtiden för fotovoltaik. 1999 lanserade vi den första glasmodulen på marknaden och skräddarsydde specifikt vår modulproduktion till den. 2015 var SOLCELLEN ett av de första företagen i världen som erbjöd en 320 watt toppglasmodul. Vårt företag är nu marknadsledande i Sverige för glasmoduler.
Våra glasmoduler är långvariga och extremt robusta mot väderförhållanden. De är lika lätt som konventionella moduler och är lätta att montera. Fördelen med glasmoduler är materialet: glas åldras knappast. Det ger det bästa skyddet för solceller och ser till att dina moduler fortfarande kommer att vara särskilt kraftfulla under decennier framöver.

Produktfördelar med glasmoduler
• Superlätt tack vare 2 mm tunt glas
• högsta avkastningssäkerhet
• högsta mekaniska elasticitet
• Skydd mot spänningsinducerad prestanda
• 40 års produktgaranti
• 40 års linjär prestationsgaranti
Glasmoduler är något dyrare att köpa, men de har en längre livslängd och är mer effektiva än glasfilmmoduler. När det gäller hela livslängden är den extra investeringen värdefull.

FRÅGA EFTER RÅD
Är du intresserad av våra glasmoduler? Våra experter kommer gärna att ge dig råd om ämnet. Om du skulle vilja ha hjälp med installering av solceller i Stockholm så kommer vi självklart och hjälper dig.
Läs mer
Pris och prestanda talar för glasmoduler
Om du jämför glasglas med glasfilmmoduler måste kostnaderna beaktas under hela livslängden. Det är också viktigt hur mycket energi en modul levererar under denna tid. Med glasmoduler får fotovoltaiska systemoperatörer en kraftfull produkt som varar mycket längre än glasfilmmoduler. Detta innebär att solmodulen i glasglas producerar mycket mer solkraft till nästan samma pris och en längre livslängd.
Om du är intresserad av en av dessa produkter så kan du komma och köpa dessa solceller i Malmö när det bäst passar dig.

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal