Hur du håller ditt vatten stabilt och rent

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sommarens temperaturer är idealiska för att använda din egen pool kontinuerligt och ta en simtur då och då. För att hålla poolen ren och inbjudande, är det viktigt med daglig rengöring av poolen och underhåll av vatten. Vår checklista hjälper dig i det vanliga arbetet för att hålla veckoplaneringen för poolunderhåll så enkel som möjligt.

Ett grundläggande krav för hygieniskt och klart vatten är cirkulationen av hela poolinnehållet genom poolfiltersystemet. Detta bör göras minst två gånger om dagen. Dessutom sker återspolningsprocessen en gång i veckan i cirka 3 till 4 minuter. Detta följs av sköljning i 35 till 65 sekunder.

Beroende på hur ofta poolen används och hur mycket smuts som tränger in befrias vattenytan från grov smuts med ett bladnät. Vanligtvis görs detta flera gånger i veckan. För att hålla botten och väggarna i poolen rena rengörs de regelbundet med hjälp av manuella eller automatiska pooldammsugare. Chockklorera din pool med jämna mellanrum.

Snabbupplösande klortabletter eller granulat tillsätts i poolvattnet flera gånger i veckan upp till dagligen. Långsam upplösning av klor och multifunktionella flikar behöver däremot endast användas var annan vecka. Du hittar detaljerad information om tillsättning för att chockklorera pool i några av våra andra inlägg.

Mer att upptäcka

Från Västerås med väderskydd

Nostalgi är inte riktigt min starkaste sida. Detta skulle de flesta som känner mig kunna skriva under på. Jag talar sällan om

Möte om brandskyddsbeskrivning

Så tog Birgitta ton när det allra första mötet om den nya brandskyddsbeskrivningen skulle äga rum i bostadsrättsföreningen. Hon hade en ton

Stockholm och hemstädning och annat

För en tid sedan stod det klart för mig. Det finns tydliga uppdelningar i mitt liv, i form av epoker av välmående