Letar efter fasadsiffror

Facebook
Twitter
LinkedIn

Minns ni vad vi talade om förra veckan? Minns ni sniglarna som tog sig fram längs gatan utan att ha något annat med sig än sin målmedvetenhet? Ni vet, de som bara visste att de jagade fasadsiffrorna som tillsammans utgjorde siffran 23. Minns ni? Bra, då hoppar vi rakt in i historien igen.

Frank tittade på Beatrice och hon tittade tillbaka. Det var inte ofta de hade tittat på varandra under den nu 3 år långa färden som ägt rum längs gatan. Målmedvetenheten hade varit för stor. De var tvungna att ta sig till fasadsiffrorna där de en gång hade fötts. Varför visste de inte. De hade ju trots allt en snigels minne.

Hur som helst så stannade de upp. Frank frågade om Beatrice någonsin lärt sig hur siffror fungerar. Ja, förutom att de skulle känna igen fasadsiffrorna de letade efter från sitt fotografiska snigelminne. De konstaterade båda två att de aldrig fått lära sig vad det innebär att räkna. Även om de visste att de ville komma till fasadsiffrorna som betydde hus 23 så visste de väl inte hur de skulle ta sig dit?

Hur kunde de i sin enfald tro att de, två små sniglar, skulle hitta ända till fasadsiffra 23? Svaret på frågan visste förstås ingen av dem. Återigen, de var ju bara sniglar. De suckade, så mycket som en snigel faktiskt kan sucka och borrade ner huvudet i asfalten. Varför hade de inte tänkt på detta? Hur skulle de nu hitta fram till fasadsiffrorna?

Tillslut vände Beatrice blicken uppåt igen. Hon var trots allt den av dem som var mest optimistisk. Så hade det alltid varit, trodde de i alla fall. Hon sa med entusiasm i rösten:

  • ”Jag vet! Vi kanske redan är på rätt ställe. Vi kanske har nått rätt fasadsiffra utan att veta om det. Det kanske är det där huset”

Hon vickade på skalet i den riktning hon avsåg få din bror att titta. Det var en hög byggnad med rosa putsad fasad som tornade upp sig bredvid dem. På sidan av byggnaden urskilde sig två svarta fasadsiffror i mässing. Tillsammans utgjorde en tvåa och en trea siffran 23. De hade hamnat vid helt rätt fasadsiffror.

Trots succén stod de båda kvar nedanför huset. De såg mot varandra igen och sedan tog Beatrice till orda igen: ”Kommer du ihåg vilka fasadsiffror det är som vi letar efter?”

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal