När jag ger julklapp till pappa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Efter förra inlägget om pappa och de julklappar jag köpt till honom har många frågor trillat in. För er som missat inlägget kommer här världens snabbaste summering: I min familj handlar vi klappar till alla. Det har alltid varit så och det kommer sannolikt alltid att vara så. Problemet är att vissa är lättare att köpa till än andra. Att köpa julklapp till min pappa, ja det är exempelvis ganska svårt. Varför? Jo, därför att när man frågar min pappa vad han önskar sig i julklapp brukar han mest fnysa. ”Jag behöver ingenting. Jag bryr mig inte” säger han och vill helst prata om något annat. Här kommer problemet: Han bryr sig visst.

Det är samma sak varje år. Alla familjemedlemmar försöker pressa ur pappa vad de ska köpa till honom i julklapp. Det är lönlöst. Som att prata med en kossa. Eller egentligen ännu värre. En kossa kan man ju i alla fall få ögonkontakt med. Det är omöjligt när det pratas med pappa om vad han vill ha i julklapp till jul.

Så, en fråga som återkommer sedan mitt inlägg om julklapp till pappa är förstås denna: Vad HAR jag egentligen köpt i julklapp till pappa under de senaste åren? Innan jag svarar på frågan så vill jag passa på att tacka er. Tack för allt stöd gällande min frustration kring julklappar till pappa. Tack för att ni verkar förstå. Vissa tycks till och med sitta i liknande båt. Med detta sagt ska jag förstås påpeka att jag ironiserar en aning för komisk effekt.

Nu ska vi se, jag ska försöka gå tillbaka i minnet och tänka på vad jag köpt för julklapp till pappa de senaste åren.

2020 – Wokpanna

Han fick för sig att han skulle bli bäst på asiatisk mat. Detta efter att han ätit fenomenal Tikka Masala på den lokala indiska restaurangen. Vi hade inte hjärta nog att påpeka att rätten härstammar från England. Detta var i alla fall en uppskattad julklapp till pappa.

2019 – Knäskydd

Ja, visst är det hemskt tråkigt? Att få ett knäskydd i julklapp måste vara pappas värsta minne. Saken är den att detta var ett statement från min sida. Det fick vara nog med tramset. Ville han inte säga vad han ville ha i julklapp skulle han få en dålig sådan. ”Men jag har ju inte ont i knäna?” sa han när han öppnade paketet. Då log jag bara till svar. Coolt? Elakt? Åsikter beivras.

2018 – En resa till Danmark

Utan att säga mer kan jag väl säga att vi inte kommer att göra detta igen. Det var en underlig upplevelse. Pappa blev i alla fall glad när jag gav resan till honom i julklapp. Det är väl det som räknas!

Mer att upptäcka

Transport av pall på morgonen

Ni kommer inte att tro mig. Minns ni att jag för ett tag sedan skrev att jag fått ett väldigt märkligt telefonsamtal